Link-uri Utile
Facultatea de Teologie Baptistă București | Istoric FTB
49
page-template-default,page,page-id-49,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Istoric FTB

Istoric FTB
       Facultatea de Teologie Baptistă este mândră să facă parte din comunitatea academică a Universității din București. În aceast cadru academic facultatea își aduce contribuția la viața uneia dintre principalele instituții de învățământ superior din România. Calitatea învățământului din Universitatea din București, viziunea de dezvoltare academică, înclinarea spre cercetare și spre inovare reprezintă argumente pentru care Facultatea de Teologic Baptistă sprijină viziunea și misiunea universității și își aduce contribuția în dezvoltarea științifică în domeniul de specialitate pe care îl dezvoltă.
       Facultatea de Teologie Baptistă a fost înființată în anul 1992 printr-un protocol între Ministerdul Educație, Cultul Creștin Baptist, Universitatea din București și Institutul Teologic Baptist. Încă de la început facultatea a avut o viziune de formare interdisciplinară și interconfesională. Astfel programele dezvoltatea au fost: Teologie-Asistență Socială, Teologie-Litere și Teologie-Limbi străine. La facultate studiază studenți din toate confesiunile creștine care doresc să studieze domeniile abordate într-un context creștin deschis.
Facultatea găzduiește și unicul program de doctorat în limba română pentru teologie protestantă evanghelică. În colaborare cu alte instituții de învățământ superior cu reputație dezvoltarea acestui program urmărește dezvoltarea studiului academic în domeniul teologiei accentuând importanța cercetării interdisciplinare.
       În urma implementării deciziilor Procesului de la Bologna, Facultatea de Teologie Baptistă oferă un program de licență în Teologie-Asistență socială, un program de master în teologie și un program de doctorat în teologie. Deși este o facultate mică, etosul unic al comunității academic baptiste contribuie și completează registrul de studii academice oferite de Universitatea din București.
 Fiind prima instituție de învățămân acreditată din România în care se studiază teologia protestantă evanghelică, Facultatea de Teologie Baptistă a sprijinit de la început dezvoltarea celorlalte instituții de învățământ evenghelic din țara noastră. Astfel, până la acreditarea lor aceste instituții au beneficiat în diferite moduri de asistența facultății noastre: Institutul Teologic Baptist din București, Universitatea Emanuel din Oradea, Institutul Teologic Penticostal din București, Institutul Teologic Adventist din Cernica și Institutul Teologic Timoteus din București.
       Facultatea de Teologie Baptistă își propune să contribuie în continuare la dezvoltarea Universității din București oferind un învățământ de calitate și dezvoltând cercertarea și inovarea în domeniul de studii pe care îl gestionează.